Vapaaehtoistyö

Valtaosa sosiaali- ja terveysyhdistysten toiminnasta on vapaaehtoisten toteuttamaa. Vapaaehtoiset ohjaavat erilaisia ryhmiä, tiedottavat, hoitavat luottamustoimia, siivoavat, laittavat ruokaa, keittävät kahvia, kuskaavat tavaroita ja ihmisiä, järjestävät arpajaisia ja erilaisia tapahtumia, neuvovat, ohjaavat, osallistuvat koulutuksiin, toteuttavat yhdistysten organisoimaa vapaaehtoistoimintaa (esim. laitosvierailuja, asiointiapua, vanhusten ulkoiluttamista jne) ja vaikuttavat asioihin monella tasolla. 

Jos haluat olla mukana tärkeässä työssä upeassa vapaaehtoisten porukassa, tutustu www.vapaaehtoistyo.fi -sivustoon tai ota yhteyttä Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry:n toimistoon.

Varkauden valikkoryhmän logo

Varkauden valikkoryhmä

Valikkoryhmä on verkosto, joka kehittää vapaaehtoistoimintaa Varkaudessa. Valikkoryhmän tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoiminnan laatua ja määrää Varkauden seudulla. Ryhmä on avoin kaikille, jotka vastaavat vapaaehtoistoiminnasta yhdistyksessä, työpaikalla, seurakunnassa tai muussa yhteisössä.

Valikkoryhmän sähköpostilistalle voit liittyä, vaikket pystyisi sitoutumaan toimintaan säännöllisesti.

Lisätietoja valikkoryhmästä: Heidi Hartikainen, heidi.hartikainen @ warikko.fi tai 044 9762 256.

Yhteistyötä Varkauden lukion kanssa

Varkauden lukion opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kurssi tekemällä vapaaehtoistyötä Vammel ry:n jäsenyhdistyksissä. Ota yhteyttä Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry:n toimistolle tai täytä vasemmalla oleva yhteydenottolomake, niin mietitään yhdessä, mitä voisit tehdä!

Kurssi koostuu 38 oppitunnista (n. 25 tuntia), mikä pitää sisällään ohjauksen ja perehdytyksen.

Yhteydenottopyyntö/ vapaaehtoistyö

Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä sosiaali- ja terveysjärjestössä.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Vapaaehtoistyo.fi/varkaus
Valikkoryhmien tiedot