Sinnikkyyttä tarvitaan taisteluun koronavirusta vastaan

6.9.2021

Pohjois-Savo jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa, joten alueella on voimassa kiihtymistason maskisuositus ja suosituksen pysyvät ennallaan. Yhdistystalo Warikon käytännöt jatkuvat toistaiseksi samanlaisina kuin tähän astikin.

Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa käyttämään kasvomaskia kaikissa tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei onnistu. Tämä koskee myös tilaisuuksia, jotka järjestetään ulkona ja joissa ollaan alle 2 metrin etäisyydellä muista.

Kiihtymistason maskisuositus (ks. THL: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille) tarkoittaa, että maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Maskia kannattaa käyttää esimerkiksi:

• Joukkoliikenteessä
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä
  • Harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa on useampia henkilöitä
  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, esimerkiksi
    • Kaupat ja ostoskeskukset
    • Postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat
    • Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)
    • Uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat)
    • Kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat
    • Konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat
    • Teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat
    • Elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat
    • Museot ja galleriat

Yleisö- ja yksityistilaisuuksissa täytyy huomioida Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty ohjeistus yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

Kuntakohtaiset suositukset:

Varkaus

Joroinen

Leppävirta

Yhdistystalo Warikon koronakäytännöt

Warikolla ovat edelleen voimassa seuraavat käytännöt:

- Käytä kasvomaskia.

- Pidä turvaväli.

- Pese tai desinfioi käsiä.

- Jos pystyt, käytä alakerran vessoja.

- Keittiö on vain henkilökunnan käytössä.

- Tilavuokraaja pyyhkii kokoushuoneen kosketuspinnat ja merkitsee pyyhkimisen kokoushuoneessa olevaan listaan.

Yhdistystalo Warikon hallitus ja henkilökunta seuraavat koronatilannetta ja arvioivat voimassa olevia käytäntöjä Pohjois-Savon alueellisten suositusten muuttuessa. Muutoksista tiedotetaan, kun niitä tulee.